15 Aralık 2016 Perşembe

SEVİLMEYE DEĞERİZ

Image may contain: tree, plant, outdoor, nature and water
Sırf yaratılmış olmak bile sevilmeye değer olmamız için en güçlü sebeptir. Neden mi? Bir düşünün. Yüce varlık, yaratıcı zihin bize ihtiyaç duymasa, istemese, önemsiz bulsa bizi hiç yaratır mıydı?
Yaratımda ihtiyaç elzemdir. Bir şeye ihtiyaç duyulmasa, istenmese yaratılmaz.
Eskiden Sims diye bir oyun vardı hatırlarsınız. Benim de bir kaç kere oynamışlığım var. Karakterleri, evleri, şehirleri yaratırsın. Bu yaratımına bakmak zorundasındır çünkü sen ilgilenmezsen kurduğun düzen tam bir kaosa dönüşür. Oluşturduğun her bir karakteri, evi, sokağı ayrı ayrı seversin. Oluştururken de hepsini uzun uzun tasarlamış, varlıklarını arzulamışsındır. Hiçbirini birbirinden ayırmaz, daha az ya da daha çok sevmezsin. Tüm yaratım sana aittir, her bir parçasından gurur duyar, sevgiyle gözlemlersin. Oluşturduğun herşey birbirine bağlıdır ve her şey hem ayrı ayrı hem de toplu olarak sana bağlıdır. Aslına bakarsan dışardan gözlemlediğinde Sims oyununda senden başka hiçkimse yoktur, fakat oyunun içinden baktığında her bir birey birbirinden ayrı ve bağımsızdır.
İşte birlik budur. Biz yaradanın yaratımı hem de yansımalarıyız. Tek tek ve isteyerek yaratıldık ve biz olmazsak evrende bir parça eksik kalırdı. Çünkü ihtiyaçtan, arzudan ve aşktan yaratıldık.
Büyük resimde baktığımızda yaratandan başka hiçbirşey yok tıpkı Sims oynarken bizden başka kimsenin olmaması gibi. Bu durumda savaştığımız da kendimiziz, sevmediğimiz de, kabul etmediğimiz de. Başkası diye dışladığımız herkes bizim başka bir versiyonumuzdan başka bir şey değil! Ve en nihayetinde kendimizi sevip olduğumuz gibi kabul etmek başkalarını da sevip kabul etmek anlamına gelir.
Yaratıcının gözünden tam da olmamız gerektiği şekildeyiz. Onun tüm potansiyeliyle burdayız. Onun yaratım kudreti ne kadarsa aynısı bizde de var. Dolayısıyla kendimizi olduğumuz halimizden küçük görmek, yaratıcıya ve tüm yaratıma hakarettir.
Tüm gün ara ara aklımıza bir gelsin bakalım "size nefesimden üfledim" gerçek anlamda ne demek? Biz aslında kimiz?
Kim olduğumuzu hatırlayacağımız harika bir gün diliyorum;)
Foroğraf instagram hesabı kubilay_djfpunto olan sanatçıya aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder