15 Aralık 2016 Perşembe

RUHSAL GELİŞİMDE BESLENME

Ruhsal gelişimin bir de beslenme ayağı var biliyorsunuz. Tüm din ve öğretiler boşuna "oruç" tutturmuyor. Ruh, zihin, beden bir bütünse, arınmış, iyi, sağlıklı ve temiz beslenen bir beden, iyi ve sağlıklı bir ruh ve zihin demektir. Benim bu ayağın önemini kavramam biraz vaktimi aldı. Enerjimi yüksek tuttukça, istediğimi yiyip içerim diye düşünüyordum. Oysa bedenime aldığım toksinler, zihnimi de etkiliyor, enerjimi, titreşim frekansımı aşağı çekiyormuş. Bir yandan geçmişi bir kenara bırakıp, affedip, arınırken, bir yandan yediğim sahte ürünler, içtiğim alkol ve kahvelerle bedenimi zehirliyormuşum. Bu durumda bütünsel yaklaşımla bakarsak, arınmalarımın bir ayağı hep eksik kalıyormuş, üç ayaklı masa gibi... Üç ayakla dengede durmak mümkün mü?
Hem baksanıza bilim adamları çok ilginç bir şey keşfetti. Barsaklara ikinci beyin diyorlar. Oy oy oy bir düşünsenize. Birinci beynimi geçmişteki pişmanlıklarım, hatalarım, bana yapılan unutamadığım acılar ve öfkelerle doldururken, zavallı ikinci beynimi de paketteki içinde ne olduğu belli olmayan yiyecekler, şeker ve diğer toksik maddelerle dolduruyormuşum. Geçen bir yazı okumuştum. Topraktan çıkan şeyleri tüketin diyordu. Evet ya toprakta yetişiyor, herhangi bir işlemden geçmiyor, canlı, içinde saf yaşam enerjisi var, ne muhteşem! Organik olmayan tarım, hormonlar ve tarım ilaçları konusuna girmeyeceğim çünkü o kadar düşündükçe kafayı oynatır insan. Şu an mevcut durumumuzda, maksimumda güzel bedenimizi hak ettiği biçimde nasıl besleyebilirize bakmalıyız kanımca.
Düşünsenize bedenimiz sindirime ne kadar çok enerji harcıyor. Sindirmekte zorlandığı besinlerle doldurdukça bizim günlük yaşam enerjimizin çoğu hooop oraya gidiyor. Tüm din ve öğretiler boşuna yırtınmıyor az ye, öz ye, güzel ye, alkol alma, oruç tut diye.
Arkadaşım Deniz Ünver harika bir marka yarattı Coldfusion Drinks diye. Tam da bu konuda uzmanlaşmış bulunuyor. Bir göz atsanıza;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder