15 Aralık 2016 Perşembe

EVREN NECE KONUŞUR?

EVREN NECE KONUŞUR?
Tabii ki evrence! 😃
Bu ne demek ?
Şu demek; siz kendi dilinizle bir şeyleri ifade etmeye çalışsanız, arzularınızı isteklerinizi dile getirseniz de, onun dilini konuşmadığınız sürece pek de memnun olmadığınız bir hayatı yaşamaya devam edersiniz. Hatta sıklıkla korktuklarınız başınıza gelir, endişe ve kaygı tüm hayatınızın yönetimini eline alır!
Peki nasıl dilmiş bu? Bu dili nasıl öğrenebiliriz?
Bu bildiğimiz anlamda bir dil olmadığından öğrenmesi son derece basit, devamlılığı görece olarak zordur. Unutmaya meyilli insanoğlu dili öğrenir ancak eski alışkanlıkları kolay ve tanıdık geldiğinden, uygulamaya geçirmeye üşenir. Sonra da dili öğreten kaynaklara b...k atmaya başlar.
" Şekerim pozitif düşün hayatın değişsin diyorlar, hani hiç bir değişiklik olmadı aynı tas aynı hamam?"
Yöntemleri ve dili doğru uygulamadığından, bir süre sonra küsmeye, gıcık olmaya, söylenenin tam tersini yapmaya başlar insan.
"Yok ya ne poztifi, söylenen her şeyi yaptım hepsi yalan dolan inanmayın böyle şeylere!"
Eğitimlerime katılanlara hep hatırlattığım şey şudur: "Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun!"
Pozitif olduğunu iddia eden beyler bayanlar gün içerisinde bir bakın Allah aşkına ağzınızdan hangi kelimeler dökülüyor? Hem kendiniz hakkında, hem çevreniz, ülkeniz, politikacılar vs... Bir bakıverin bakalım. Zihninizden geçenleri hesaba katmıyorum bile, sadece sözlerinizden bahsediyorum.
Evrenin işi DUYGULARLADIR. Dili DUYGU dilidir. Zihninizden, kalbinizden geçen şeylerin, ağzınızdan dökülen kelimelerin içeriğine değil, niteliğine bakar. Bu düşünceler zihninizden akarken hangi duyguda olduğunuza, kelimeleri sarfederken hangi hal içerisinde olduğunuza bakar. Sıkı sıkıya neye inandığınızla ilgilenir.
Örneğin temelde paranın kötü pis bir şey olduğuna inanıyorsanız, bol para istediğinizde evren sözcüklerinizi değil, bu sözcükleri sarfederken ki ruh halinize ve inancınızı duyacak ve ona göre cevap verecektir. Bu nedenle yeni bir hayat yaratma işlemi ve evrenin dilini öğrenme ve uygulama aşamaları ARINMA süreciyle birlikte gitmek zorundadır!!!
Arınma nedir?
Eski inanç kalıplarınızı, korkularınızı, travmalarınızı fark edip salıvermektir. Yukarıdaki para örneğinden gidecek olursak, "paranın kirli, kötü, pis bir şey olduğu inancınızdan ARINMADIKÇA, istediğiniz kadar "para" isteyin evren sizi anlamayacaktır. Çünkü sizin hissettiklerinizden anladığı "para kirli bir şey ben istemiyorum"dur. O da "e tamam kirliyse vermem o zaman" der. Siz ne zaman ki parayla ilişkilerinizi düzeltirsiniz, o konudaki inanca bağlanmayı keser, yeni bir inanç yaratırsınız "para gerekli ve güzel bir enerjidir. Sayesinde istediğim hayatı yaratıyorum. Yaşasın👏🏻👏🏻" gibi, o zaman evren sizi şöyle duymaya başlar. "Para seviliyor o zaman daha çok verip çoğaltayım"
Odak neredeyse o ÇOĞALTILIR. İlk pesimist cümledeki odak paranın kirli olduğuna dairdir. Bu durumda kirli para deneyimleri yaşanması muhtemeldir. Hırsızlık olayları, kapkaç gibi olaylar kişinin hayat sahnesinde yer alabilir.
Peki böyle inançlarımız olduğunu nereden bileceğiz?
Güzel bir soru. Uzun zamandır bir şeyin hayatınızda yaratılmasını arzu ettiğiniz halde olmuyorsa, benzer olayları sık sık tecrübe ediyorsanız altında yatan nedene bir bakmanız gerekebilir.
Olayları yaşadıkça kendinize şöyle sorular sorabilirsiniz: " Bu olay benim başıma neden geldi?" Sevgiyle, cevap almak üzere sorulan her soru muhakkak cevaplanır iş ki gelen cevaplara açık olup kavramaya gönüllü olalım. Böyle söylüyorum çünkü ego bazen gelen cevabı duymak istemez. Bir hırsızlık olayı yaşadınız örneğin; neden yaşadığınızı sordunuz ve cevap da size şöyle geldi: "Cimri yanınla yüzleşmen için!" Bu kabul etmesi kolay olmayan bir yanıt olduğundan bazen ego cevabı görmezden gelir. İnatla ve dürüstçe üzerine giderseniz her sorunuzun yanıtını alırsınız. Bazen okuduğunuz kitaptaki bir paragraf, bazen bir tv dizisindeki karakterin ağzından dökülenler, bazen durakta beklerken iki kişinin arasındaki sohbet sizi aradığınız cevaba götürebilir. Bana genelde biliş şeklinde iner bu tür yanıtlar. Soruyu sorarım, hiç beklemediğim bir anda cevabı bilmiş olurum. Bu biliş anına bir tür aydınlanma anı da diyebilirsiniz. Bazıları sorularının yanıtlarını rüyalarında bulur. Diyeceğim o ki cevabı duymaya istekli olun yeter ki mutlaka bir yerlerden size ulaşır.
Tamam diyelim ki bulduk bir inancımızı nasıl arınacağız?
Çok çeşitli yöntemler var. Benim sevdiğim bir dönüştürme ve arınma çalışmasını ilerleyen vakitlerde paylaşacağım. Şimdilik farkettiğiniz bu inancı salivermeye niyet etmeniz bile yeterlidir.
Bu inanç kalıplarını kendimiz bulamıyoraak ne yapmalıyız?
Bu konuda çalışma yapan uzmanlardan yardım alabilir, onlarca eğitimden gönlünüzün çektiğine katılabilirsiniz. Daha çok kaynağa ulaşıp kendi üzerinizde derinleşmeniz de mümkündür elbet.
Diyelim ki altında yatan kök nedenleri temizledik nasıl yaratıma geçirebiliriz?
Arınma işlemini gerçekleştirdiyseniz olumlama, arzulanan şeyi olmuş gibi hissetme ve imgeleme çalışmaları yapabilirsiniz. Bunları da iki ayrı yazı olarak yayınlayacağım.
Arzu ettiğiniz, hak ettiğiniz bir dünya yaratmanız dileğiyle. Gevşemiş, rahatlamış, güzel bir gece diliyorum. Rüyalarınız altından olsun!❤️
Fotoğraf instagram hesabı @kubilay_djfpunto olan sanatçıya aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder